Cursus Vitaal Bewegen Groningen mei 2017

Cursus Vitaal Bewegen Groningen mei 2017

admin No Comment
Uncategorized

CURSUS VITAAL BEWEGEN

Tijdens de Vitaal beweeglessen werk je aan fysieke en mentale ontspanning door een combinatie

van bewegen op live piano muziek en luisteren naar poëzie. Ontspanningsoefeningen worden met aandacht gedaan, eventueel zittend op een stoel.

Een uurtje quality-time waarbij het accent ligt op het ervaren van verbinding en plezier. Oefeningen kunnen thuis worden geoefend.

Data dinsdag 16, 23, 30 mei en 6 juni 2017 Tijd; 10:30 tot 12:00 uur

In het MFC De Stroming, Merwedestraat 54 (oude Talma huis) Groningen

kosten: 50,00 euro graag bij de eerste keer contant betalen. Als een deelnemer iemand meeneemt krijgen beiden Eur 5 korting op de hele cursus.

cursusleiding: Connie Oterdoom

aanmelding graag zo spoedig mogelijk op email Info@euritmienoord.nl of mobiel: 06 3069 3420

Euritmie is een bewegingskunst

Ervaren waarnemers zien aan de beweging van mensen in gebaren en gestalte hoe het innerlijk met hen gaat. De mens spreekt zich uit in zijn lichaamstaal.

Euritmisten zijn opgeleid om met hun lichaam te spreken en te zingen. De beweging bewust gebruikt als lichaamstaal. Dit wordt eerst als theatervaardigheid in een vierjarige HBO-opleiding aangelegd.
De euritmist kan daarmee beroepstoepassingen ontwikkelen in het basis- en voortgezet onderwijs en in de gezondzijnszorg. Dan kan de euritmist door middel van bewegingsoefeningen bijdragen aan de innerlijke ontwikkeling van leerlingen en cliënten.

Met een extra HBO-opleiding van een jaar wordt men euritmieleerkracht. In het onderwijs is de euritmieleerkracht leidend voor de leerlingen.

Voor de gezondzijnszorg is er de aanvullende opleiding euritmietherapeut. De euritmietherapeut put bewegingsoefeningen uit universele bronnen en maakt die tot maatwerk voor de cliënt. In de therapie is de cliënt leidend: al oefenend kan de mens met deze bewegingen zijn zelfgenezend vermogen stimuleren.

Euritmie is ook inzetbaar in groepsverband voor de innerlijke groei. Zowel voor het individu als voor de cohesie in de groep, bijvoorbeeld met collega’s.

Connie Oterdoom euritmietherapeut Groningen

Euritmienoord is de onderneming van
Connie Oterdoom – De Raadt.

Zij heeft de opleiding in Den Haag doorlopen en daarna de pedagogische specialisatie.

 

Nu bijna 40 jaar ervaring als euritmiepedagoog in diverse Vrije Scholen.

Sinds 2008 is zij ook actief als euritmietherapeut nadat ze de Haagse opleiding tot euritmietherapeut had afgerond.

contact: info@euritmienoord.nl